Tuesday, February 1, 2011

Saya mahu mencoret sesuatu..namun saya seperti kehilangan perbendaharaan kata untuk mencoret walau sepatah pon...apa yang berlaku kepada saya dan keluarga benar-benar melumpuhkan pertahanan semangat saya...tetapi saya redha...saya akur bahawa semua ini hanya pinjaman untuk kita semata-mata. Satu masa nanti, kita juga akan melalui perkara yang sama...cuma masanya sahaja kita tidak akan ketahui bila...

HATI BERGETAR RINDU aka NBF masih menunggu untuk diterbitkan..kepada pembaca yang menyokong penulisan saya selama ini...harap terus setia menanti buah tangan terbaru saya ini....Di bawah ini saya letakkan blurb HBR...blurb ini mungkin menjadi blurb yang dicetak di atas kertas atau mungkin juga tidak...tetapi kepada anda2 yang menanti HBR...ini untuk anda...(^_^) 


BLURB

Hidup itu adalah rangkaian perjuangan demi perjuangan. Maka janganlah ada yang menyerah, berputus asa dan menganggap perjuangan hidup adalah satu yang sia-sia. Tetaplah tegar meski yang lain berguguran. Tetaplah tersenyum meskipun perjuangan ini terasa pahit dan berliku.Kerana DIA tidak akan mensia-siakan perjuangan kita.

Ari ~ Bersamamu aku memahami makna bahagia. Tetapi mengenalimu juga membawa aku ke lembah derita. Sesungguhnya tiada insan yang mahu dikhianati. Lebih-lebih lagi oleh insan yang paling dipercayai.

Sid ~ Segala jerih perih yang kita lalui, semoga ada senyum di esok hari…percayalah...kita semua hanya mahu bahagia.  Percayalah bahawa...kebenaran hanya mampu dilihat oleh mata hati Dan Ari, yakinlah bahawa...ALLAH sudah memilih yang terbaik buat kita. 

Ini kisah mereka yang mencari kebahagiaan. Kisah mereka yang terbeban dengan dosa silam. Kisah mereka yang mencari keampunan. Kisah mereka yang mahu mencari jalan pulang. Kisah mereka yang harus mengerti dan memahami apa ertinya makna sebuah perjuangan.

No comments:

Post a Comment